Kyckling i dragonsås med purjolök

Detta blev kvällens middag, kyckling i dragonsås med purjolök. Den serverades med kokt potatis och kokta små morötter…gott!

Detta behöver du till 4-5 portioner:

ca 900 g kycklingfilé (eller vilken benfri kycklingkött som helst), 1 pressad vitlök, salt, peppar, 1 dl vitt vin, 3 1/2 dl matlagningsgrädde (max 15%), 2 tsk torkad dragon (eller 2 msk färsk), 1 msk kycklingfond, 1/2 purjolök (gärna gröna delen för färgens skull), ev 1 msk dijonsenap

Gör så här:

Skär kycklingköttet i bitar. Hetta upp matolja i en stor vid panna. Lägg i köttet, tillsätt vitlöken, salta och peppra och stek sakta tills kycklingen börjar få färg. Häll sedan på vinet och låt den koka upp. Tillsätt grädde, dragon och fond. Koka sakta till lagom såskonsistens. Lägg ner purjolöken som är skuren är rätt så stora bitar. Red ev. såsen med 1 msk dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Smaklig måltid!

Viktväktarna

Smartpoints: Med 15 % matlagningsgrädde blir det 10 smartpoints per portion vid 4 portioner och vid 5 portioner blir en portion 8 smartpoints.Om man använder 7 % matlagningsgrädde blir en portion 6 smartpoints vid 4 portioner och 5 smartpoints vid 5 portioner. Lägg till smartpoints för potatis

Propoints: 8 pp vid 5 portioner och 10 pp vid 4 portioner (obs! potatis inte inräknad)

3 thoughts on “Kyckling i dragonsås med purjolök

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *