Marinerade medaljonger

 

Jag fann fläskytterfilé till ett bra pris i affären och tänkte att det skulle bli gott att marinera det. Och visst blev det så. Jag mixade ihop en marinad, finputsade köttet och lät köttet marineras i cirka 1 1/2 timme medan jag tittade på en film. Till er ViktVäktare: om du marinerar en hel bit kött så tar köttet inte upp lika mycket av marinaden och du behöver då inte räkna den. Men om man skär köttet i skivor och sedan marinerar den så ska man räkna med marinaden.

ca 500 gram fläskytterfilé, 1 msk smör till stekning

Marinad: 1 dl matolja, 1 – 1 1/2 tsk salt, 1 msk grovmalen svartpeppar, 2 msk hickory grillolja, 3-4 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:

Blanda ihop marinaden. Finputsa köttet och lägg det i marinaden. Blanda ordentligt. Låt köttet stå och dra i minst en timme men gärna längre. Skär upp köttet i skivor och stek den. (Du kan även skära upp köttet innan du marinerar den, men som ViktVäktare måste du då räkna marinaden också.)

Jag serverade medaljongerna tillsammans med ugnsstekt potatis, champinjonsås och en sallad bestående av tomat, gurka, lök och fetaost. Mums vad gott det blev. Något till middagen ikväll kanske?

Viktväktarna

 • mittWW Smartpoints BLÅ: 4 smartpoints per portion utan marinad och 11 smartpoints inkl marinad. Lägg till points för potatis och annat.
 • mittWW Smartpoints GRÖN: 4 smartpoints per portion utan marinad och 11 smartpoints inkl marinad. Lägg till points för potatis och annat.
 • mittWW Smartpoints LILA: 4 smartpoints per portion utan marinad och 11 smartpoints inkl marinad.

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer

 • Karin

  Hej!
  Just nu har jag två härliga tävlingar i min blogg, du kan vinna en muffinsform och en bakbok fylld med mumsiga recept!
  All info finns till höger i min blogg under rubriken ”Mina tävlingar”

  http://www.bagerskan.se

  Lycka till, kram Karin

   
 • Nadja

  Svar till Frida: oljan och vitlöken väger upp den rökiga smaken. Du kan även utesluta hickoryoljan helt om du vill.

   
 • Fridas kök

  Jag har fläskytterfilé liggandes i frysen, men har inte kommit på vad jag ska göra med den. Tycker det köttet är lite svårt, det är ju inte lika saftigt som andra grisdelar. Men att lägga i marinad är ju smart, verkar vara en god marinad också. Ser att det är hickory i, blir det en väldigt rökig smak eller väger oljan och vitlökarna upp det?
  Trevlig helg!

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.