Fisk i god chilisås med paprika, gräslök och ost

Det var ett tag sedan det var fisk här på bloggen men nu så, nu kommer det. Fisken är inbäddad i mild chilisås som de flesta, till och med de allra minsta, gillar. Här tillsammans med lite paprika och gräslök från min egen lilla kruka i köksfönstret (!). På toppen så strödde jag på lite ost de sista minutrarna och fick då en liten extra god touch. Prova så får du se! Här har jag valt Alaska Pollock som fisk men det går lika bra med vilken vit fisk som helst.

Till 4 portioner behöver du:

500-600 g  alaska pollock eller annan vit fisk, 2 1/2 dl matlagningsgrädde (15 %) + ev. 1/2 dl vatten, 1 msk matredning, salt, citronpeppar, 1 tsk timjan, 1-2 msk gräslök, 1/2 röd paprika, 1/2 gul paprika, 3-4 msk Felix chilisås, 2 dl riven ost (17 %)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Tina fisken om den är fryst. Skär den eventuellt i portionsbitar och lägg fisken i en smord ugnsform. Salta och peppra fisken med citronpeppar. Strö även över med lite timjan. Blanda matlagningsgrädde tillsammans med chilisåsen och den klippta gräslöken. Häll det sedan runt om fisken så att den blir inbäddad. Hacka paprikan i små bitar och strö den över fisken.

Grädda fisken i ugnen i cirka 20 minuter tills den börjar bli vit och fin. Använd lite matredning (ca 1 tsk) om du vill ha såsen lite tjockare. Blanda väl. Strö då över den rivna osten, hur mycket du tar beror på smaktycke, och låt fisken stå inne i ugnen så länge osten har smält och blivit gyllenbrun, typ cirka 5-6 minuter. Kokt potatis är supergott till men även ris går bra.

Servera gärna en god sallad av rivna morötter och gurka på en bädd av skivade tomater. Så här fint rivet blir morötterna (och andra grönsaker) om du använder en Mandolin. Akta fingrarna är ni snälla för dessa keramikblad är otroligt vassa, det är tur att ett fingerskydd medföljer.

Viktväktarna

Smartpoints: 1 portion är 8 smartpoints, lägg till points för potatis eller dyligt.

Propoints: 1 portion är 7 propoints, lägg till points för potatis eller dyligt.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Fisk i god chilisås med paprika, gräslök och ost

  1. Inspirerande blogg! Det är så lätt att fastna med gamla vanor i matlagningen, kul att läsa din blogg får många bra tips och idéer.

  2. Tack för receptet. Åt det i går och det va kanongott. Blir garanterat fler gånger 🙂

  3. Den här var verkligen jättegod! Hela familjen gillade den vilket är ovanligt, brukar alltid vara någon som rynkar på näsan annars. Tack för det!

  4. Eva: vad bra att hela familjen gillade rätten, sånt vill man ju. / Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *