Ungersk kycklingpasta

Jag bara älskar kyckling och kan äta det flera gånger i veckan. Och får jag äta pasta till det så blir jag bara gladare. Här kommer ett snabblagat recept (min variant)  från Arlas kokbok Vardag. Här är det Arjvar Relishen som gör rätten och du väljer själv om du vill ha en mildare eller starkare smak och vilka grönsaker du vill ha med. Arla har bara lagt purjolök och vitlök, men jag hade lite majs som jag också la till.

Till fyra portioner behöver du:

500 g kycklingfilé, 4 portioner pasta, 1 purjolök, 2 vitlöksklyftor, 2 1/2 dl matlagningsgrädde (15%), 1 dl Ajvar Relish, 1 tsk torkad timjan

Gör så här:

Koka pastan i en stor kastrull. Skär kycklingfilén i strimlor och fräs den i lite matfett. Skala och hacka vitlöken. Fräs den tillsammans med kycklingen. När kycklingen är klar så häller du i grädden och blandar även i relishen. Skär purjolöken i tunna skivor och låt den koka med. Smaksatt såsen med timjan och ev. lite salt och peppar. Låt koka ihop någon minut så att smakerna blandar sig väl. Servera såsen med pastan och en sallad till.

Viktväktarna

Smartpoints: 10 sp / portion

Propoints: 8 pp / portion

9 thoughts on “Ungersk kycklingpasta

  1. Låter som en supergod pastarätt!!
    Måste också säga att er dessert ni hade på nyårsafton fick det verkligen att vattnas i munnen.Sparas för att testas vid ett festligt tillfälle…kanske när min pappa fyller 75 om ett par veckor!

    Ha det bra!! Kram Åsa.

  2. måste tacka för ett UNDERBART recept! jag provade det nämligen idag, och det var hur gott som helst!

    hoppas det är okej om jag lånar din bild till ett inlägg där jag skriven om dagens maträtt. jag länkar dig självklart. men om du inte vill att jag använder bilden så tar jag genast bort det. då är det bara att säga till. 🙂 kram

  3. hejhej! det här är samma EMMA som kommenterade för nästan 4 år sedan. jag har gått och tänkt på den här maträtten sen den dagen jag gjorde den för flera år sedan, men har aldrig kollat upp receptet, förrän nu.. är SÅÅÅÅ sugen på att laga detta igen, för hela familjen tyckte det var himla gott, och det tyckte jag med. så tänkte bara tacka för att du la ut detta recept från första början och för att du inte har tagit bort det. 😉 ha det bra, god jul. kram

  4. Hej Emma
    Välkommen tillbaka. Hoppas maträtten blir lika god som du minns den.
    Kram Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *